top of page
IMG20230126173536_01.jpg

מבשלות הבירה של פראג - מסע אל לב תרבות הבירה הצ'כית

  • תמונת הסופר/ת: Sagi Dvir
    Sagi Dvir
  • 13 באפר׳
  • זמן קריאה 4 דקות

פראג, בירת צ'כיה, נחשבת לאחת הערים המובילות בעולם בתרבות הבירה. במסגרת הטיול המאורגן שלנו, נבקר במספר מבשלות בירה היסטוריות ומפורסמות המהוות חלק בלתי נפרד מהמורשת התרבותית של העיר. במאמר זה נסקור את המבשלות המיוחדות שנבקר בהן ונספר על ההיסטוריה העשירה שלהן ועל הבירות הייחודיות שהן מייצרות.


מבשלת ברבנוב - המבשלה העתיקה ביותר בפראג


ree

מבשלת ברבנוב (Břevnov Monastery Brewery) היא המבשלה העתיקה ביותר בפראג, ואחת העתיקות באירופה כולה. המבשלה הוקמה בשנת 993 כחלק ממנזר ברבנוב הבנדיקטי. הנזירים הבנדיקטים הביאו עמם את המסורת והידע בייצור בירה, וכך החלה מסורת ארוכת שנים של ייצור בירה איכותית.

במהלך הביקור שלנו במבשלת ברבנוב, נלמד על תהליכי הייצור המסורתיים ששרדו מאות שנים. המדריך יסביר לנו כיצד השתמרו המתכונים העתיקים וכיצד משלבים היום טכנולוגיה מודרנית עם שיטות מסורתיות. מעניין לציין שלאחר תקופה ארוכה של הפסקה בפעילות המבשלה, היא חודשה בשנת 2012, והיום היא מייצרת מגוון בירות איכותיות בסגנון צ'כי מסורתי.

הבירות הפופולריות ביותר של ברבנוב כוללות את ה-Břevnovský Benedict, בירת לאגר בהירה עם 5% אלכוהול, וה-Imperial Stout, בירה כהה וחזקה במיוחד.


U Fleků - מבשלה עם מסורת של למעלה מ-500 שנה


ree

אחת התחנות המרכזיות בסיור המבשלות שלנו תהיה ב-U Fleků (או פלקו), מבשלת בירה ומסעדה שהוקמה בשנת 1499 ופועלת ברציפות מאז - כבר למעלה מ-500 שנה! זהו אחד מבתי הבירה העתיקים ביותר בעולם שעדיין פעילים.

ממוקמת בלב פראג ההיסטורית ומציעה חוויה אותנטית של תרבות הבירה הצ'כית. במבשלה מייצרים סוג אחד בלבד של בירה - U Fleků Dark Lager, בירת לאגר כהה ועשירה עם 3.8% אלכוהול. זוהי בירה ייחודית שמיוצרת לפי מתכון עתיק שנשמר בסוד.

בביקור שלנו, נוכל לטעום את הבירה הייחודית וליהנות מארוחה צ'כית מסורתית באחד משמונת אולמות האירוח המרשימים של המקום. נשמע גם הרצאה קצרה על תהליך הייצור וההיסטוריה של המבשלה, ונוכל אף לבקר במוזיאון הבירה הקטן שנמצא במתחם.


U Černého Vola - מבשלת הפאב של השור השחור


מבשלת U Černého Vola (השור השחור) היא פאב מסורתי הממוקם בקרבת טירת פראג, באזור ההיסטורי של הרדצ'אני. זהו מקום אותנטי ופחות תיירותי, שבו ניתן לחוות את תרבות הבירה המקומית ולפגוש תושבים מקומיים.

הפאב ידוע בהגשת בירות איכותיות מהחבית במחירים נוחים, ובמיוחד את בירת הפילזנר אורקוול (Pilsner Urquell) המפורסמת. אמנם אין כאן כיום מבשלה פעילה במקום, אך המבנה עצמו שימש בעבר כמבשלה קטנה, והאווירה שנשמרה בו מאפשרת הצצה אל תרבות שתיית הבירה האותנטית של פראג.

במסגרת הטיול המאורגן שלנו, נבקר ב-U Černého Vola בשעות הערב ונתערבב עם המקומיים. זו הזדמנות מצוינת לחוות את האווירה האמיתית של פראג ולטעום בירות צ'כיות איכותיות.


מבשלת סטרהוב - בירה עם נוף מרהיב


ree

מבשלת סטרהוב (Strahov Monastery Brewery) היא עוד אחת המבשלות ההיסטוריות שנבקר בהן. המבשלה ממוקמת במנזר סטרהוב, על גבעה המשקיפה על פראג ומציעה נוף עוצר נשימה של העיר.

המבשלה המקורית הוקמה במאה ה-13 ופעלה עד המאה ה-20, כאשר בשנת 2000 היא שוחזרה ונפתחה מחדש. כיום, המבשלה מייצרת מגוון רחב של בירות בסגנונות שונים, כולל בירות עונתיות מיוחדות.

בביקור שלנו במבשלת סטרהוב, נשתתף בסיור מודרך שבו נלמד על תהליכי הייצור ונטעם ארבעה סוגים שונים של בירות. לאחר הסיור, נוכל ליהנות מארוחה במסעדה שבמתחם, תוך צפייה בנוף המרהיב של פראג.


מבשלת U Medvídků - פנינה היסטורית במרכז פראג

מבשלת U Medvídků (אצל הדובים הקטנים) היא אחת המבשלות ההיסטוריות החשובות של פראג. המבנה המקורי הוקם במאה ה-15, ושימש כמבשלת בירה ובית הארחה. כיום, המקום משלב מבשלת בוטיק, מסעדה, פאב מסורתי ואפילו מלון קטן ומקסים.

מפורסמת בייצור הבירה החזקה ביותר בצ'כיה - ה-X Beer 33°, בירה ייחודית עם תכולת אלכוהול של כ-11.8%, המיוצרת באמצעות תהליך מסורתי של הכנת בירה בקטנה. במהלך הביקור שלנו במקום, נצפה בברווארים (יצרני הבירה) בעבודתם, ונלמד על הטכניקות העתיקות ששרדו מאות שנים.

נוסף על ה-X Beer המפורסמת, נטעם גם בירות מסורתיות אחרות, כמו הלאגר הבהיר Oldgott Barique וה-Medvěd, בירת חיטה קלילה ורעננה. המקום מציע גם מטבח צ'כי מסורתי, ובמסגרת הטיול המאורגן שלנו נהנה מארוחת צהריים עשירה המלווה בטעימות בירה מודרכות.


מבשלת Dva Kohouti - מבשלת הקראפט החדשנית

מבשלת Dva Kohouti (שני תרנגולים) היא אחת ממבשלות הקראפט החדשניות והמרתקות ביותר בפראג. המבשלה הוקמה בשנת 2018 על ידי שני בעלי מבשלות מנוסים - אדם מרוהולד וטומאש מיקוליצ'ה, שהחליטו לשלב כוחות ולהביא רוח רעננה לסצנת הבירה הצ'כית המסורתית.

המבשלה ממוקמת באזור ז'יז'קוב (Žižkov) התוסס, ומציעה חוויה שונה מהמבשלות המסורתיות יותר. במקום להתמקד רק בסגנונות הצ'כיים הקלאסיים, Dva Kohouti מייצרת מגוון רחב של בירות חדשניות, כולל IPA, בירות חומציות, בירות פירות ובירות חביות יין.

בביקור שלנו במבשלה, נפגוש את הברווארים החדשניים ונלמד על הגישה המודרנית שלהם לייצור בירה, תוך כבוד למסורת הצ'כית. נטעם מגוון רחב של בירות ייחודיות, ונבין כיצד הבירה הצ'כית ממשיכה להתפתח ולהתחדש בעידן המודרני.


Loď Pivovar - מבשלת הבירה הצפה על נהר הולטבה

אחת החוויות הייחודיות והמרגשות בטיול המאורגן שלנו תהיה הביקור ב-Loď Pivovar, מבשלת בירה ייחודית הממוקמת על סיפונה של ספינה העוגנת על נהר הולטבה, במרכז פראג. זוהי המבשלה הצפה הראשונה והיחידה בצ'כיה, ומציעה חוויה בלתי נשכחת המשלבת בירה איכותית עם נופים מרהיבים של העיר.

המבשלה נפתחה בשנת 2017, ולמרות היותה חדשה יחסית, היא כבר הפכה לאטרקציה פופולרית בקרב מקומיים ותיירים כאחד. על הסיפון, ניתן לצפות בכל תהליך הייצור בזמן אמת, דרך חלונות זכוכית גדולים המציגים את מיכלי התסיסה והבישול.

במהלך הביקור שלנו ב-Loď Pivovar, נהנה מסיור מודרך במבשלה הקומפקטית ונלמד על האתגרים הייחודיים של ייצור בירה על ספינה. לאחר מכן, נתיישב במסעדה שעל הסיפון לארוחת ערב חגיגית, כשלצידנו טעימות של הבירות הטריות שמיוצרות במקום, כולל הלאגר הבהיר המצוין שלהם, ה-Legie 12°, וה-Republika 13°, בירה חזקה יותר עם טעמים עשירים.

הנוף המרהיב של טירת פראג, גשר קארל ומבנים היסטוריים נוספים הנשקפים מחלונות הספינה, יהפכו את חוויית שתיית הבירה למיוחדת במינה.


חוויית בירה מושלמת בפראג


ree

הטיול המאורגן שלנו במבשלות הבירה של פראג מספק הזדמנות ייחודית להכיר מקרוב את תרבות הבירה העשירה של צ'כיה. מעבר לטעימת הבירות עצמן, נלמד על ההיסטוריה והמסורת ארוכת השנים של ייצור הבירה באזור, ועל החשיבות התרבותית והחברתית של הבירה בחיי היומיום של התושבים.

כדאי לציין שצ'כיה היא המדינה עם צריכת הבירה הגבוהה ביותר לנפש בעולם, עם ממוצע של כ-160 ליטר לאדם בשנה! הבירה בצ'כיה אינה רק משקה - היא חלק מהזהות הלאומית והתרבותית.

במהלך הטיול המאורגן שלנו, נחווה את הקסם של פראג דרך הבירות המגוונות שלה, ונחזור הביתה עם טעמים וחוויות שיישארו איתנו לזמן רב.


---


טיפ חשוב: בצ'כיה נהוג להשאיר טיפ לפחות של כ-10% במסעדות ובפאבים. כדאי להכין מראש שטרות ומטבעות קטנים לטיפים.

אנו מאחלים לכם חוויה מהנה ובלתי נשכחת בפראג, עיר הבירה והתרבות!

תגובות


bottom of page